На първия си митинг след напускането на Белия дом, бившият президент

...
На първия си митинг след напускането на Белия дом, бившият президент
Коментари Харесай

Тръмп: Скоро ще си върнем Конгреса и ще си върнем Америка 

На първия си протест след напускането на Белия дом, някогашният президент Доналд Тръмп атакува имиграционната политика на администрацията на Байдън и се опита да даде сила на републиканците, с цел да си върнат мнозинството в Конгреса на изборите следващата година.

Тръмп изглеждаше разчувствуван отново да приказва пред голям брой от симпатизанти. Той подчертава върху личното си фалшиво твърдение, че провалянето му на изборите през ноември 2020 година е резултат от машинация, заяви " Ройтерс ".

Доналд Тръмп напусна Белия дом на фона на щурма на Капитолия на 6 януари, в който участваха негови симпатизанти. Той беше упрекнат, че в своя тирада директно преди щурма е призовал тълпата да се " бие " и да спре процедурата в Конгреса по одобряването на Джо Байдън за президент. 

Въпреки това Тръмп запази огромно въздействие върху Републиканската партия, частично като остави отворен въпроса дали ще се кандидатира още веднъж през 2024 година.

Пред симпатизантите си в Охайо той загатна, че има проекти за идващите избори: " Спечелихме изборите два пъти и е допустимо да би трябвало да ги спечелим за трети път. Възможно е ".

В своята тирада Доналд Тръмп изреди редовния си лист с рецензии, като сложи необикновен акцент върху възходящия брой имигранти, преминаващи през южната граница на Съединени американски щати.

" Милиони хора идват в страната ни. Нямаме визия кои са. Джо Байдън прави тъкмо противоположното на това, което направихме ние ", сподели някогашният президент.

Въпреки че към този момент Тръмп не споделя личните си политически проекти, той се изрече уверено за желанието на Републиканската партия да си върне контрола в Сената и Камарата на представителите.

" Ще си върнем Камарата, ще си върнем Сената и ще върнем Америка и ще го създадем скоро ", сподели той.

Макар че Тръмп взе присъединяване в разнообразни събития на Републиканската партия след загубата си на президентските избори, това бе първият му огромен протест след напускането на Белия дом, който наподоби присъщите за някогашния президент манифестации, които обичайно имат огромно значение за съхраняването на поддръжката на неговите последователи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР